Kun je in oktober nog zwemmen in Puglia?

In mei, september en oktober is het klimaat mild met temperaturen boven de 24°C. Vanaf mei, wanneer de watertemperatuur 20°C bereikt, kun je in zee zwemmen. In augustus bereikt de temperatuur 26°C. Pas in de tweede helft van oktober is het meestal afgelopen met zwemmen.

Kun je kraanwater drinken in Puglia?

Kun je kraanwater drinken in Puglia? Kraanwater in de Italiaanse regio Apulië is over het algemeen drinkbaar. Dat komt omdat het gebonden is aan de EU-waterkwaliteitseisen en dus aan alle geldende normen moet voldoen.

Wat te kopen in Puglia?

Puglia is (samen met Sicilië) de grootste wijnproducent van Italië. Voor fijnproevers is het aan te raden om op de plaatselijke markten bijvoorbeeld ook verse oregano en gedroogde tomaten te halen.

Waar is de zee het mooist in Puglia?

De mooiste stranden in Puglia liggen zowel op het schiereiland Gargano als in het zuiden van Italië, in Salento. Hier vind je zowel natuurlijke baaien als levendige stroken strand.

Wat te doen als het regent in Puglia?

Verken de Grotte di Castellana! De Grotten van Castellana zijn een van de vele prachtige natuurwonderen in Puglia. De grot bevat fossielen, ravijnen, stalagmieten, stalactieten en concreties.

Wat is er bijzonder aan Puglia

Puglia is de grootste olijfolieproducent van Italië en was tot enkele decennia geleden de graanschuur van het land. Het menu van Puglia biedt een breed scala aan onafhankelijke, verleidelijke gerechten die de diversiteit van de Italiaanse regio weerspiegelen.

Is Puglia een reis waard?

Als je het oorspronkelijke Italië wilt ervaren, moet je zeker een reis door Puglia maken. De prachtige regio aan de Zuid-Italiaanse kust overtuigt met een authentieke sfeer en veel historische bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn.

Waar staan de trulli huizen in Puglia?

Trulli huisjes zijn voornamelijk woningen in de vallei d’Itria ( tussen Bari en Brindisi), aan de hak van de Italiaanse laars. Het zijn kleine, meestal witte ronde huisjes waarvan de stenen daken naar boven toelopen, als een puntmuts.

Wat drinkt men Bari?

Bari heeft een grote concentratie aan cafés. Op bijna elke hoek van de straat kun je een typisch Italiaanse koffie (een espresso) krijgen. Of het nu staand aan de bar is of zittend op straat. Velen bieden er taart bij aan; die ziet er echt verleidelijk uit!

Wat eten ze in Bari?

In Puglia worden veel typisch Italiaanse producten gegeten, zoals olijven, tomaten, kikkererwten en burrata. In restaurantjes geniet je van pasta’s met verse zeevruchten en kun je natuurlijk de beroemde orecchiette pasta proeven.