Brindisi

Wist je al dat Puglia een van de mooiste regio’s van Italië is? Als je antwoord hierop nee is, is de kans groot dat je nog niet eerder van Brindisi hebt gehoord. Zonde, want deze stad is regelrecht geweldig. Dit komt onder meer vanwege de Brindisi Airport, wat ervoor zorgt dat je direct op je bestemming bent. Daarnaast is Brindisi Italie ook nog eens heel mooi, net als het weer Brindisi. Je kunt dus zeker vertoeven op een Brindisi strand tijdens je vakantie in Puglia. Wil je graag meer weten over deze mooie stad in Puglia? Lees dan snel verder!

Brindisi 2013 07

Brindisi Italie

Brindisi is een stad in de regio Apulië in Zuid-Italië. Het ligt aan de Adriatische Zee en staat bekend om zijn diepe natuurlijke haven, waardoor het al sinds de oudheid een belangrijke handelshaven is. De stad heeft een rijke geschiedenis en werd door de eeuwen heen bewoond door verschillende beschavingen, waaronder de Grieken, Romeinen, Noormannen en Byzantijnen.

Een van de beroemdste bezienswaardigheden in Brindisi Italie is de Romeinse zuil, die in het centrum van de stad staat en dateert uit de 2e eeuw na Christus. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn het Castello Svevo, een middeleeuws fort gebouwd door de Noormannen in de 12e eeuw, en de kathedraal van Brindisi, gebouwd in de 11e eeuw en voorzien van een prachtige barokke gevel.

Naast de historische en culturele bezienswaardigheden staat Brindisi ook bekend om zijn keuken, die veel visgerechten biedt, evenals lokale specialiteiten zoals orecchiette-pasta en de beroemde olijfolie uit de regio. Tegenwoordig is Brindisi een bruisende stad met ongeveer 90.000 inwoners. De haven blijft een belangrijk knooppunt voor scheepvaart en handel, en de stad is ook een populaire toeristische bestemming, vooral voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur.

Waar ligt Brindisi?

Brindisi ligt in de regio Puglia in Zuid-Italië, aan de Adriatische Zee. Het is gelegen in de “hiel” van de “laars” van Italië en wordt begrensd door de provincies Taranto in het westen en Lecce in het zuidoosten.

Brindisi Airport

Brindisi Airport ligt in Casale, net buiten Brindisi in Puglia, Zuid-Italië. Brindisi ligt in het gebied dat de Salento wordt genoemd, de hak van de Italiaanse laars. Met vluchten vanuit Nederland is het een goede luchthaven voor het verkennen van dit zuidelijke gebied, en met name voor een bezoek aan Brindisi Italie. De officiële naam van Brindisi Airport is Aeroporto del Salento, hoewel het soms ook Aeroporto Papola Casale wordt genoemd. De IATA-code is BDS. Het is een kleine luchthaven, wat betekent dat hoewel er niet veel vluchten gebruik maken van de luchthaven, je toch lange wachtrijen kunt tegenkomen omdat er weinig personeel is.

Brindisi panoramio

Welke maatschappijen vliegen naar Brindisi?

Als je vanuit Nederland naar Brindisi Airport wilt vliegen, kun je vluchten van meerdere luchtvaartmaatschappijen boeken. Voorbeelden hiervan zijn Ryanair en Transavia, maar ook andere luchtvaartmaatschappijen waaronder EasyJet, British Airways en TUI fly Belgium vliegen naar Brindisi Airport.

 

Hoe lang vliegen naar Brindisi?

Een vlucht naar Brindisi Airport duurt zo’n twee uur, je vliegt dan vanaf vliegveld Rotterdam/Den Haag met Transavia. De vliegtijd naar Brindisi Itlaie kan korter zijn door gunstige wind.

Romeinse weg van Roma naar Brindisi

De Romeinse weg van Roma naar Brindisi heet ook wel de Via Appia. Dit was de belangrijkste oude Romeinse weg en wordt daarom ook wel de koninginnenweg genoemd. Het verbond Rome met Brindisi in het zuidoosten van Italië. Het Romeinse leger was voor zijn succes afhankelijk van het gebruik van snelwegen om zich voor te bereiden op de strijd en om zich daarna op te frissen en opnieuw uit te rusten. De specifieke Via Appia werd vanaf het midden van de 4e eeuw voor Christus jarenlang gebruikt als hoofdroute voor militaire bevoorrading. De weg begon als een vlakke onverharde weg waarop kleine stenen en mortel werden gelegd. Hierop wordt grind gelegd, dat uiteindelijk werd bedekt met nauwsluitende en in elkaar grijpende stenen om een ​​vlak oppervlak te creëren. Van sommige stenen werd gezegd dat ze zo goed pasten dat je er geen mes in kon steken.

Welke oude Romeinse weg liep van Rome naar Brindisi?

De Romeinse weg van Rome naar Brindisi heet officieel de Via Appia, al wordt deze ook wel de koninginnenweg genoemd.

Brindisi colonne romane di Brindisi 202209041807 scaled

Weer Brindisi

Het klimaat van Brindisi Italie is mediterraan, gekenmerkt door hete, droge zomers en milde, regenachtige winters. Het weer Brindisi is daarom heel anders dan wat we gewend zijn in Nederland. De stad heeft tijdens de zomermaanden zeer weinig regenval, waarbij de meeste neerslag valt van november tot maart. De gemiddelde temperaturen variëren van ongeveer 12°C in de winter tot 28°C in de zomer. De zeetemperatuur is meestal warm genoeg om van juni tot september te zwemmen. Vanwege de ligging aan de kust kan het weer Brindisi ’s winters wel winderig zijn. 

Brindisi strand

Doordat het weer Brindisi vaak zonnig en warm is, is het niet meer dan logisch dat je tijdens je vakantie graag op een Brindisi strand wilt vertoeven. Je kunt hierbij kiezen voor een van de volgende opties, al zijn er uiteraard nog meer stranden in de buurt van Brindisi Italie.

Torre Pozzella

Het naturalistische gebied van Torre Pozzella is een van de mooiste kustgebieden in het noorden van Brindisi en bevat 5 prachtige baaien, die tot de mooiste stranden van Ostuni behoren. De kuststrook van Torre Pozzella wordt gekenmerkt door zanderige baaien afgewisseld met grote kliffen, allemaal omgeven door het typische mediterrane struikgewas van de kustduinen. Dankzij de status van beschermd gebied is het gebied van Torre Pozzella rijk aan biodiversiteit van planten- en diersoorten die kunnen worden bewonderd tijdens een verblijf op de stranden. Naast de vijf baaien en kliffen, is er in het naturalistische gebied van Torre Pozzella ook een zeer zeldzaam bos van eeuwenoude jeneverbessen.

Torre Guaceto

Het natuurreservaat Torre Guaceto is een uitgestrekt beschermd natuurgebied op ongeveer 15 kilometer ten noorden van Brindisi Italie, op enkele kilometers van de steden Carovigno en San Vito dei Normanni. Het Brindisi strand van Torre Guaceto is het bekendste van de stranden binnen het natuurreservaat en wordt gekenmerkt door een zeer lang zandstrand, dat veel persoonlijke ruimte garandeert voor zwemmers, met daarachter duinen en mediterrane struikgewas. Aan het lange strand met fijn zand bevinden zich ook twee etablissementen die met hun horeca- en amusementsdiensten bijdragen aan een ontspannend verblijf op het strand onder de hete zomerzon. Het strand van Torre Guaceto is met de auto te bereiken en eenmaal geparkeerd moet je minimaal een kilometer lopen om het strand te bereiken. Een auto huren Brindisi is alsnog zeker een aanrader als je naar Torre Guaceto wilt gaan.

Brindisi cathedral panorama photo scaled

Pilone

Pilone is een lang strand ten noorden van Brindisi op het grondgebied van de stad Ostuni. Het Pilone-strand maakt deel uit van het Regionaal Natuurpark Kustduinen van Torre Canne tot Torre San Leonardo. In Pilone is de zee transparant terwijl het strand bestaat uit dun en helder zand dat wordt afgewisseld met kliffen. Aan dit deel van de kust liggen vrije stukken strand afgewisseld met uitgeruste stranden, zoals het strand van Bosco Verde, de Beach Club en het strand van Lula Bay. Kies voor een auto huren Brindisi Airport zodat je dit Brindisi strand kunt bezoeken tijdens je vakantie in Puglia.

Auto huren Brindisi

Als je Brindisi Italie bezoekt wil je natuurlijk niet elke dag op een Brindisi strand verblijven. Je wilt juist ook andere dingen ontdekken en verkennen. Later in dit artikel geven we hiervoor een paar aanraders. Een auto huren Brindisi raden we daarom zeker aan. Je kunt je dan vrij bewegen en alle bezienswaardigheden in dit Italiaanse gebied bekijken.

Auto huren Brindisi Airport

Als een auto huren Brindisi je doel is, is het verstandig om te kiezen voor een huurauto die je kunt ophalen bij de Brindisi Airport. Zoek daarom op Google naar een auto huren Brindisi Airport. Je zult dan zien dat je bij veel verhuurmaatschappijen een auto huren Brindisi Airport kunt doen. Europcar is hier bijvoorbeeld aanwezig, maar ook andere bekende maatschappijen als Hertz, Sixt en Enterprise. Bekijk hun aanbod en bepaal vervolgens zo zelf welke auto huren Brindisi Airport de beste optie is.

Wat te doen in Brindisi?

Met een auto huren Brindisi kun je de hele stad verkennen. We raden je dan ook aan om de volgende bezienswaardigheden zeker op je to-do lijstje te zetten.

Brindisi colonne romane 2021 scaled

Piazza Duomo

Onder de plaatsen om te bezoeken in de stad valt zeker Piazza Duomo op, het oudste plein in de stad en ook een van de meest fascinerende vanuit historisch en architectonisch oogpunt. Alle gebouwen die rond dit plein draaien, vertonen een puur middeleeuwse en Romeinse stijl, een onweerlegbaar teken van hun oorsprong. Als een van de belangrijkste monumenten verdient de kathedraal van San Giovanni Battista een ereplaats, een gebouw ingewijd in 1089 dat in de loop van de tijd verschillende keren is herbouwd. Andere gebouwen van groot belang zijn het Palazzo Balsamo met de beroemde Loggia, het Palazzo del Seminario en het Provinciaal Archeologisch Museum. Het museum bewaart en exposeert alle archeologische overblijfselen die in het gebied zijn gevonden. Je kunt er prachtige sculpturen en alledaagse voorwerpen bewonderen, waaronder Griekse bronzen beelden.

San Pietro degli Schiavoni

Het archeologische gebied van San Pietro degli Schiavoni bewaart de fascinerende overblijfselen van een wijk van het oude Rome, net onder het nieuwe Verdi Theater, dat opvalt door zijn futuristische architectuur. Niet ver daarvandaan ligt de tempel van S. Giovanni Sepolcro, een prachtige romaanse kerk met een bijzondere ronde vorm, gebouwd op de nog zichtbare overblijfselen van een Romeinse Domus. Het is gesloten voor aanbidding, maar open voor het publiek met rondleidingen.

 

Historisch centrum

Het historische centrum van Brindisi Italie is een aaneenschakeling van middeleeuwse straten en gebouwen, kerken met kostbare interieurs en glimpen van de zee. De Regina Margherita-promenade is de ideale plek om de wandeling met uitzicht op de haven te beginnen. Als je verder gaat naar de Virgil-trap, is het mogelijk om de overblijfselen te bewonderen van twee oude Romeinse zuilen, een van de symbolen van de stad. Ze werden gebouwd in opdracht van keizer Trajanus om het einde van de Via Appia Antica weer te geven, de weg die Rome met Brindisi verbond. Van de twee originele zuilen is er vandaag nog maar één overeind die met zijn 18 meter hoog opvalt op de marmeren trap die naar de haven leidt. Vanaf deze positie kun je genieten van een prachtig uitzicht op de haven van Brindisi en aan de andere kant van het kanaal het monument voor de Italiaanse zeeman, die vanuit bijna de hele stad te zien is. Deze toren is maar liefst 68 meter hoog en gebouwd in 1933.

Castello a Mare

Het Aragonese kasteel wordt ook wel Castello a Mare (kasteel aan zee) genoemd omdat het is gebouwd op een eiland tegenover de haven van Brindisi. Het kan per boot worden bereikt, aangezien het op een klein eiland aan de monding van de haven ligt, het eiland Sant’Andrea. Het bestaat uit twee forten, een driehoekige die uitkijkt op de open zee en een ronde, waarbinnen een kleine haven verborgen is. Het dateert uit 1445 toen Alfonso V van Aragon een eerste toren liet bouwen als verdedigingspost van de haven op de overblijfselen van een oude benedictijnenabdij; het werk werd vervolgens uitgebreid en uiteindelijk omsloten door verschansingen en vestingwerken.

Portiek van de Tempeliers

Als we door de Portiek van de Tempeliers lopen, die tegenwoordig dienst doet als ingang van het Archeologisch Museum, gaan we verder met een bezoek aan het interessante Palazzo Granafei Nervegna, gebouwd in 1565. Het gebouw heeft een renaissancestijl met enkele barokke invloeden, vooral zichtbaar in de balkons. De eerste verdieping is gewijd aan tentoonstellingsruimten waar het gemeentebestuur talloze tentoonstellingen van aanzienlijk belang promoot.

Santa Maria del Casale

De kerk van Santa Maria del Casale is een romaans-gotisch gebouw op 2 kilometer ten noorden van Brindisi, nabij de wijk Casale, aan de weg naar de Brindisi Airport. Het is een niet te missen halte die dateert uit de 13e eeuw en is een nationaal monument sinds 1875. Intern is het plan een Latijns kruis met één schip en vind je een marmeren zuil waarvan wordt aangenomen dat deze dateert uit de 9e eeuw, en fresco’s op de muren die dateren uit de 14e eeuw: bij de ingang is het Laatste Oordeel van Rinaldo da Taranto te zien.

Boek Grande Albergo Internazionale in Brindisi

Grande Albergo Internazionale

Beoordeling

4/5

7.9

Prijs vanaf € 85,- per nacht

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.