Winkelen in Bari

Ze zeggen wel eens: ‘shop till you drop’. Je zou het misschien niet verwachten, maar ook in Bari is dit mogelijk. Vooral in het nieuwe stadgedeelte van deze prachtige Zuid-Italiaanse stad kun je goed winkelen. Hier vind je allerlei grote modehuizen en winkelketens. Ben je op zoek naar schoenen, accessoires of kleding? Dan kun je het beste langs de Via Sparano lopen. Hier zitten namelijk allerlei bekende winkels zoals Zara. Ben je op zoek naar echt bijzondere items? Loop dan eens langs de Via Dante. Hier vind je namelijk verschillende boetieks met allerlei designeroutfits.

Naast deze twee winkelstraten, heb je ook nog de Corsa Cavour en de Via Manzoni. De winkels die je in deze winkelstraten tegenkomt, verkopen over het algemeen wat meer betaalbare kleding. Ook is er iedere maandagochtend een kledingmarkt in de Via Tommaso Fiore. Hier vind je echte vintagekledingstukken. Kortom voor iedereen zijn er Bari leuke winkels.

Souvenirs kopen

Naast dat je in Bari kleding, schoenen en accessoires kunt kopen, kun je hier natuurlijk ook leuke souvenirs en streekproducten kopen. Wel zo leuk om iets typisch Zuid-Italiaanse mee naar huis te nemen. Met name in het oude stadscentrum van Bari vind je winkeltjes waar je streekproducten en souvenirs kunt kopen. In deze winkeltjes zal je ook regelmatig aardewerk en rieten manden tegenkomen. Dit zijn namelijk producten die kenmerkend zijn voor de Zuid-Italiaanse stad Bari.

Het huren van een auto bij een autoverhuur bedrijf in Bari kan al vanaf €18,- per dag. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om zelf op ontdekkingsreis te gaan om te zien wat de Zuid-Italiaanse stad Bari je zoal te bieden heeft. En wanneer je toch een auto huurt, kun je misschien ook eens even uitwijken naar de nabijgelegen steden en dorpen. Zuid-Italië is immers prachtig!

’s Avonds winkelen

In tegenstelling tot Nederland en andere landen in Europa, is het in Bari iedere avond koopavond. In de meeste winkels in deze stad kun je tot 22.00 uur terecht. Ook tijdens de warme zomermaanden kun je dus eens rustig rondneuzen in de verschillende winkels. Je gaat tijdens deze maanden immers het liefst niet op het heet van de dag naar een winkel. Nadat je een terrasje hebt gepakt kun je dus nog zeker een aantal uur winkelen.

De markt in Bari

Naast dat je in Bari goed kunt shoppen, is het ook zeker eens leuk om één van de verschillende markten in deze stad te bezoeken. In Bari is het van maandag tot en met zaterdag dagelijks markt tussen 07.30 uur en 13.30 uur. Dit geldt voor zowel het nieuwe deel- als voor het oude gedeelte van deze stad. In het oude gedeelte van Bari wordt de markt gehouden in het overdekte Mercato Del Pesce. En in het nieuwe gedeelte vind je de markt op het Corso Fiuseppe Mazzini plein.

Naast dat je in Bari zelf een markt kunt bezoeken, kun je natuurlijk ook naar een bekende markt in één van de omliggende steden en dorpen gaan. Zo kun je bijvoorbeeld op vrijdag eens naar Locorotondo gaan. Dit is zo’n 60 km rijden vanaf Bari. Ook in Altamura kun je op zaterdag naar de markt gaan. Deze markt staat bekend om het heerlijke brood dat hier gemaakt wordt. Dit brood wordt ook wel pane di Altamura genoemd. Deze markt is zo’n 40 km rijden vanaf Bari.

Winkelmogelijkheden

Ga je op stedentrip naar Bari of ga je rondreizen door het zuiden van Italië? Neem dan je portemonnee maar mee. Je hebt zowel in Bari zelf als in de rest van Zuid-Italië namelijk genoeg mogelijkheden om te winkelen. En nu daar toch bent, kun je het er het beste maar zo goed mogelijk van nemen toch? Struin dus eens rond door de winkelstraten van Bari of bezoek één van de vele lokale markten.

Bekijk alle Hotels in Bari!