De stranden in Bari

Zoals je elders op deze website hebt kunnen lezen, is Bari een prachtige stad en gelegen in het zuiden van Italië. Naast dat je een stedentrip naar Bari kunt maken om alle mooie en bijzondere bezienswaardigheden van deze stad te ontdekken, mag natuurlijk ook een bezoek aan één van de stranden waarover deze stad beschikt niet ontbreken. De stranden in en rondom deze stad liggen aan de Adriatische Zee.

Zelf heeft Bari vier stranden die allemaal de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Maak je een rondreis door Zuid-Italië en wil je ook stranden in naastgelegen steden en dorpen bezoeken? Dan is dat ook mogelijk. In de omgeving rondom Bari vind je namelijk nog vier andere stranden. Op deze pagina kun je alles lezen over de verschillende stranden in, en rondom de Zuid-Italiaanse stad Bari.

Nullam ac lacus sit amet mi ullamcorper hendrerit. Nunc luctus finibus turpis, sit amet tristique dui consequat maximus. Donec commodo sodales tristique. Praesent pretium velit vitae sollicitudin posuere. Cras auctor finibus metus, non blandit massa porta id. Donec vel iaculis elit. Fusce placerat massa quis velit pretium gravida vitae ac ligula.

Pane e Pomodoro Beach

Het stadsstrand van Bari heeft de naam Pane e Pomodoro Beach. Dit is een mooi strand waar je heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Dit strand is cirkelvorming en langs het strand staan banken waar je op kunt zitten. Na een mooie wandeling langs de oostrpomenade in Bari kun je op deze banken uitrusten onder het genot van een ijsje, kopje koffie of thee of een glaasje fris. Langs dit strand staan allemaal kiosken waar dranken, ijs en voedsel verkocht worden.

Dit strand is vrij toegankelijk voor iedereen. Je hoeft dus geen kaartje te kopen of entreegeld te betalen om dit strand te bezoeken. Vlak bij dit strand zijn er verschillende accommodaties waar je een overnachting kunt boeken. Na de avondmaaltijd kun je dan om de Pane e Pomodoro beach genieten van een prachtige zonsondergang.

Mola Di Bari-strand

Een ander prachtig strand in Bari is het Mola Di Bari- strand. Dit strand is een perfecte plek voor duikliefhebbers of watersportfanaten. De kustlijn van dit strand is wat rotsachtig met een rotsachtige bodem. Daarnaast is het water hier vrij ondiep waardoor je hier perfect kunt snorkelen. Ook langs dit strand zijn er verschillende accommodaties te vinden waar je kunt overnachten. Het is zelfs mogelijk om een hotelkamer te boeken die uitzicht biedt over dit strand.

Lido San Francesco

Lido San Francesco is eveneens een strand in Bari. Dit is een enorm groot en lang zandstrand. Zeker tijdens de middaguren is het op dit strand druk. Veel mensen brengen op dit strand namelijk de middagen door. Op dit strand is het mogelijk om een parasol of een ligbed te huren. Wel betaal je hier natuurlijk voor. Ook langs dit strand kun je allerlei verschillende accommodaties vinden. Wel zijn deze accommodaties moderner ingericht en bieden je een ander comfort dan de accommodaties langs de andere stranden.

Lungomare Imerperatore Augusto

Ook Lungomare Imerperatore Augusto is een strand in de Zuid-Italiaanse stad Bari. Dit strand ligt in het oude gedeelte van de stad. Zeker tijdens het voorjaar is de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit strand. Vanaf de banken die langs die strand staan beschik je over een prachtig uitzicht. Tevens kun je vanaf dit strand regelmatig grote cruiseschepen zien vertrekken of zien aanmeren.

Het strand van Polignano a Mare

Het strand van Plignano a Mare is het strand van de stad Polignano a Mare. Dit is een stad in de buurt van Bari en ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Dit strand beschikt over kristalhelder water en prachtige klifduinen. Kortom een echt pareltje dus. Met name jongeren zie je regelmatig van deze klifduinen afspringen. Ook dit strand is gelegen aan de Adriatische Zee.

Het strand van Cala Porto

Polignano a Mare beschikt ook over het strand wat Cala Porto genoemd wordt. Dit strand beschikt niet over zand, maar over witgekleurde kiezels en aquamarijn. Dit strand ligt tussen de blauwe Adriatische Zee en de witgekleurde gebouwen in Polignano in. Een prachtig zicht dus. Langs dit strand vind je verschillende restaurants waar je neer kunt strijken voor een hapje of een drankje. En wanneer je dan in zo’n restaurant plaatsneemt kijk je uit over dit prachtige schilderij.

Het strand Cala Cavello

In het noorden van Cala Ponte ligt het strand Cala Cavello. Dit strand is een klein zandstrand en de geschikte plaats voor vertier van kleine kinderen. Dit strand ligt in de buurt van Polignano a Mare en is makkelijk te bereiken. Reis je met het hele gezin naar het zuiden van Italië? Dan is het zeker de moeite waard om dit strand te bezoeken. Zelf geniet je van het prachtige uitzicht terwijl je kinderen zich uit kunnen leveren met zand en water.

Het Cala Paguro strand

Het Cala Paguro strand is één van de meest drukst bezochte stranden in de nabije omgeving van Plignano a Mare. Dit strand bestaat eigenlijk uit twee delen. Het ene deel wordt gebruikt om te zwemmen en af te koelen, terwijl het andere gedeelte wordt gebruikt als haven. Je kunt als toerist in deze haven ook zelf een bootje huren. Op dit strand vind je lage kliffen die zorgen voor een prachtig uitzicht. Ook dit strand is dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Een bezoek aan één van de stranden in Bari

Zoals je hebt kunnen lezen beschikt de stad Bari zelf over een viertal stranden, maar in de nabije omgeving van deze stad vind je er nog een aantal. Zeker tijdens de zomermaanden is het op deze stranden vaak enorm druk. Dit komt onder andere door het warme weer en door de hoeveelheid vakantiegangers dat afreist naar het zuiden van Italië.

Of je nu op vakantie gaat naar Zuid-Italië of een stedentrip maakt naar Bari, het is zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan één van de prachtige stranden. En wanneer het warm is, kun je meteen even afkoelen in de helderblauwe Adriatische Zee. Ook de stranden van Bari kun je beschouwen als prachtige bezienswaardigheden die je beslist een keer gezien moet hebben.

Bekijk alle Hotels in Bari!

?wi=385468&ws=5
?wi=385468&ws=6