Het weer en klimaat in Bari

Bari is de hoofdstad van de Zuid-Italiaanse regio Puglia en is bekend met een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen dat de zomermaanden in deze stad aangenaam warm zijn en dat de winterperiode koel en mild verloopt. Ook al ligt Bari aan de Adriatische zee, toch kan het een voorkomen dat er sneeuw valt in deze stad. Dit is natuurlijk wel een zeldzaam verschijnsel, maar het is mogelijk.

De beste tijd om een bezoek aan Bari te brengen is in de maanden mei tot en met oktober. Tijdens deze maanden is de temperatuur in Zuid-Italië namelijk zeer aangenaam of warm en tijdens deze maanden valt er amper neerslag. In de maand juli kan het gemiddeld zo’n 29° C worden. De laagste temperatuur is gemiddeld zo’n 12° C. Deze temperatuur wordt met name in de maand januari gemeten. Zeker wanneer je houdt van zon, zee en strand is het zeker de moeite waard om af te reizen naar Zuid-Italië en om de hoofdstad van Puglia te bezoeken.

Op deze pagina kun je per periode lezen welke gemiddelde temperaturen er in Bari worden gemeten en hoeveel neerslag er gemiddeld in deze periode valt. Zo kun je zelf zien wat voor jou de meest gunstigste maand is om naar Bari te reizen.

Het voorjaarsklimaat in Bari

Zoals je eerder op deze pagina al hebt kunnen lezen, heerst er in Bari een mediterraan klimaat. In het voorjaar, oftewel de lente, is het in Bari gemiddeld zo’n 22° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee ligt dan rond de 20° C. In totaal valt er binnen 33 dagen ongeveer 84 mm neerslag. Dit betekend dat het in het voorjaar dus 58 dagen droog is.

Het zomerklimaat in Bari

In de zomermaanden juni, juli en augustus is het de gemiddelde temperatuur in Bari zo’n 28° C. In totaal valt er gedurende deze maanden zo’n 66 mm neerslag wat verspreidt wordt over 65 dagen. De watertemperatuur van de Adriatische Zee ligt tijdens deze zomermaanden eveneens rond de 28° C.

Het herfstklimaat in Bari

Gedurende de herfst is het tijdens de maanden september, oktober en november gemiddeld zo’n 17°. De gemiddelde watertemperatuur van de Adriatische Zee ligt iets hoger. Deze is dan namelijk nog zo’n 19° C. In totaal valt er gedurende deze maanden 106 mm neerslag wat verspreidt wordt over 36 dagen. De herfstperiode kent dus 56 droge dagen.

Het winterklimaat in Bari

Tijdens de wintermaanden december, januari en februari ligt de gemiddelde temperatuur in Bari rond de 13° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan 14° C. Gedurende deze maanden valt er gemiddeld 131 mm neerslag verspreidt over 43 dagen. Tijdens de wintermaanden valt er dus meer neerslag dan tijdens de andere seizoenen van het jaar.

Het weer in januari

Tijdens de maand januari liggen de temperaturen tussen de 7° C en de 12° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 14° C. Gemiddeld kent de maand januari 15 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 16 droge dagen.

Het weer in februari

Tijdens de maand februari liggen de temperaturen tussen de 7° C en de 12° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 14° C. Gemiddeld kent de maand februari 14 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 14 droge dagen.

Het weer in maart

Tijdens de maand maart liggen de temperaturen tussen de 9° C en de 15° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 14° C. Gemiddeld kent de maand maart 14 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 17 droge dagen.

Het weer in april

Tijdens de maand april liggen de temperaturen tussen de 11° C en de 18° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 20° C. Gemiddeld kent de maand april 14 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 16 droge dagen.

Het weer in mei

Tijdens de maand mei liggen de temperaturen tussen de 15° C en de 21° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 20° C. Gemiddeld kent de maand mei 12 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 19 droge dagen.

Het weer in juni

Tijdens de maand juni liggen de temperaturen tussen de 20° C en de 26° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 25° C. Gemiddeld kent de maand juni 7 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 23 droge dagen.

Het weer in juli

Tijdens de maand juli liggen de temperaturen tussen de 23° C en de 29° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 27° C. Gemiddeld kent de maand juli 7 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 24 droge dagen.

Het weer in augustus

Tijdens de maand augustus liggen de temperaturen tussen de 23° C en de 29° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 29° C. Gemiddeld kent de maand februari 8 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 23 droge dagen.

Het weer in september

Tijdens de maand september liggen de temperaturen tussen de 20° C en de 25° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 27° C. Gemiddeld kent de maand september 12 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 18 droge dagen.

Het weer in oktober

Tijdens de maand oktober liggen de temperaturen tussen de 16° C en de 21° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 22° C. Gemiddeld kent de maand oktober 13 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 18 droge dagen.

Het weer in november

Tijdens de maand november liggen de temperaturen tussen de 13° C en de 17° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 18° C. Gemiddeld kent de maand november 11 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 19 droge dagen.

Het weer in december

Tijdens de maand december liggen de temperaturen tussen de 9° C en de 13° C. De watertemperatuur van de Adriatische Zee bedraagt dan ongeveer 16° C. Gemiddeld kent de maand december 12 dagen waarop neerslag verwacht wordt en 19 droge dagen.

Nu je weet wet het klimaat in Bari is, en welke weersomstandigheden er per maand zijn, kun je zelf bekijken welke weeromstandigheden voor jou het beste zijn. Houd je van warmte, zon, zee en strand? Dan kun je beste in de maanden mei tot en met oktober naar Bari afreizen. Maar heb je liever wat koelere temperaturen? Dan kun je ook in het najaar, de winter of het voorjaar naar Bari gaan. Het is maar net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uit gaat.

Bekijk alle Hotels in Bari!

?wi=385468&ws=5
?wi=385468&ws=6

Wij mogen iedereen €30,- korting geven op een nachtje in een AirBnB