De zomer in Italië is hemels; elk jaar in augustus is het een hotspot voor toerisme. Het is dan ook niet vreemd dat je op vakantie wilt gaan naar Bari in de zomer. Als je er ooit bent geweest, weet je dat het beste aan een mediterrane zomer is dat je alles kunt doen zoals de lokale bevolking. Dat houdt in dat je jezelf onderdompelt in de maximalistische Italiaanse stijl terwijl je rondloopt op de toplocaties in Italië. Voor het grootste deel hebben Italiaanse vrouwen en mannen eindeloze kledingstijlopties, van op maat gemaakte edgy stukken tot losse flirterige stoffen. Hier is een gids over wat te dragen tijdens een Italiaanse zomer voor mannen.

Jassen

Jas op een zonnige dag? Mensen overtuigen om jassen te dragen in de hete zomer kan moeilijk zijn. Maar jassen zijn een steunpilaar van de Italiaanse mode en cultuur, en als je van de zomer wilt genieten als een echte local, kun je er net zo goed een paar inpakken. Hoewel je er geen korte broek mee kunt dragen. Ze hoeven echter niet zwaar gevuld te zijn. Je kunt een lichtgewicht Maison Margiela-denimjack proberen voor een strandstijl uit de jaren 90 of helemaal kleurrijk gaan met een van Dolce and Gabbana’s pofjacks met bloemenprint. De beste ondergoed heren worden tegenwoordig ook in deze stijlen uitgebracht, wel zo leuk! 

Overhemden

Veel mensen zien het overhemd met kraag als saaie stukken die je onder een jas moet dragen. Voor Italiaanse mannen stellen overhemden en t-shirts hen in staat zich in vele vormen uit te drukken, waarbij ze monochromatische kleuren verkennen. Terwijl je je voorbereidt op de Italiaanse zomer, pak je een paar van je designer-T-shirts in om de betekenis van eenvoud te herontdekken onder een meedogenloze mediterrane zon. Het is van cruciaal belang om hoogwaardige katoenopties te kiezen om je te helpen de hitte te beheersen. Houd hier ook rekening mee bij het inpakken van boxershorts als je op vakantie naar Bari gaat. 

Broeken

Kies voor ruimvallende nette broeken om je meer ruimte voor comfort te geven. Om deze reden is linnen het beste materiaal voor je broek. Ze houden je koel als de zon op zijn hoogst staat. Als je op zoek bent naar broekopties om karakter toe te voegen, probeer dan een witte spijkerbroek. Ze geven je een basis om te experimenteren met andere kleuren, net zoals een wit canvas een geweldig schilderij naar voren brengt. Als je liever korte broeken draagt ​​dan spijkerbroeken, zorg er dan voor dat deze goed op maat zijn gemaakt om toch stijlvol op Italiaanse wijze te zijn.

Schoenen

Wat is een zomergevoel zonder een beetje gemak? Je zult je gewoontes op het gebied van sliders en slippers moeten herzien als je een onvergetelijke ervaring wilt hebben. Italianen investeren evenveel in hun zomerschoenen als andere mensen in hun winterlaarzen. Een stijlvol paar loafers op maat zal je beter van dienst zijn dan slippers, die na een paar uur in de zon vaak plakkerig worden. Ook comfortabele schoenen zijn een must als je veel bezienswaardigheden wilt bekijken op geplaveide straten.