Bari is een prachtige stad in de regio Puglia in Italië. Er zijn veel bezienswaardigheden te zien en te doen in Bari. Of je nu op zoek bent naar historische gebouwen, mooie parken of lekker eten, Bari heeft het allemaal. Als je van plan bent om de stad te verkennen, dan moet je vooral een auto huren in Bari. Zo kun je gemakkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere rijden en hoef je niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.

Verschillende bezienswaardigheden

Bari is een prachtige stad met veel te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar historische gebouwen, mooie parken of lekker eten, Bari heeft het allemaal. Ga je lekker de stad in? Dan kun je het beste een auto huren, dit gaat net zo makkelijk in Bari als een auto huren Portugal. Zo kun je simpel van de ene bezienswaardigheid naar de andere rijden en hoef je niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Bezoek de Cattedrale di San Sabino, Castello Normanno-Svevo, Parco 2 Giugno en Mercato del Capo en je zult een onvergetelijke tijd hebben in Bari.

Wat is er nog meer?

Cattedrale di San Sabino is de hoofdkerk van Bari en een prachtig voorbeeld van normandische architectuur. Het is gebouwd in de 11e eeuw en biedt een indrukwekkend uitzicht vanaf de toren. Dan heb je nog de Castello Normanno-Svevo: Dit kasteel is gebouwd in de 12e eeuw en is een van de oudste bezienswaardigheden van Bari. Je kunt het kasteel bezoeken en de muren en de binnenplaatsen bekijken. Parco 2 Giugno is een prachtig park in het hart van Bari. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het Italiaanse weer. Er zijn veel bomen, bloemen en een prachtig uitzicht over de stad.

Overige must-see’s

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Bari is de Basilica di San Nicola. Deze basiliek is gewijd aan de heilige Nicolaas van Myra en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Europa. In de basiliek bevindt zich een relikwie van de heilige Nicolaas, waar veel mensen naartoe komen om te bidden en om de kracht van de heilige te vragen. Een andere must-see bezienswaardigheid in Bari is de Teatro Petruzzelli. Dit is een prachtig theater gebouwd in de 19e eeuw, waar veel opera’s, balletvoorstellingen en andere culturele evenementen plaatsvinden. Het theater is een van de grootste en belangrijkste theaters in Zuid-Italië en een bezoek waard voor liefhebbers van kunst en cultuur. Een andere leuke manier om Bari te ontdekken is door een wandeling te maken langs de oude stadsmuur. De stadsmuur dateert uit de 11e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Hier kun je ook de poorten van de oude stad bekijken, zoals de Porta Napoli en de Porta Terra.

Heerlijk eten!

Verder is Bari ook bekend om zijn lekkere culinaire specialiteiten. Proef de lokale pasta’s zoals orecchiette of cavatelli, gemaakt met lokale ingrediënten zoals olijfolie, kaas en verse groenten. Of proef de lekkere visgerechten zoals de famouse ‘Bari style’ octopus. Bari heeft ook een aantal goede wijnhuizen, waar je kunt proeven van de lokale wijnen zoals Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Bari is een prachtige stad waar je enorm veel kunt zien en doen. Er zijn ontzettend veel historische en culturele bezienswaardigheden, mooie parken, lekker eten en een rijk aanbod van culinaire specialiteiten. Een bezoek aan de Basilica di San Nicola, Teatro Petruzzelli, de oude stadsmuur, en proeven van de lokale pasta’s en wijnen zijn een must tijdens je bezoek. Vergeet niet om een auto te huren in Bari, zodat je gemakkelijk de stad kunt verkennen en niets hoeft te missen.