Teatro Petruzzelli

Beoordeling: 4.9
4.9/5

Teatro Petruzzelli is gebouwd in 1903 op het Largo alla Marina plein en is een concert- en operahuis. Ook worden er film- en dansvoorstellingen georganiseerd in dit gebouw. Oorspronkelijk had het Teatro Petruzzelli 2200 zitplaatsen. Echter is dit gebouw na een brand in oktober 1991 geheel gereconstrueerd en telt het gebouw nu 1480 zitplaatsen. In het jaar 1890 vond het stadsbestuur van de stad Bari dat er meer concertzalen moesten komen. Het stedelijk theater Piccinni was namelijk te klein voor het toenemende aantal inwoners.

In het jaar 1930 traden er voor het eerst buitenlandse orkesten en operazangers en zangeressen op in het Teatro Petruzzelli. In 1973 werd er in dit gebouw een filmscene van de film Polvere di stelle opgenomen. Ook in het jaar 1980 traden er verschillende buitenlandse artiesten en orkesten in dit theater op.  Nadat het gebouw in 2009 volledig opnieuw gereconstrueerd was, werd het gebouw opnieuw geopend met de Negende symfonie van Beethoven.

De buitenkant van het Teatro Petruzzelli is te herkennen aan de rode kleur. De binnenkant van dit gebouw wordt gekenmerkt door de vele gouden details, de plafondschilderingen, de sierlijke ornamenten en het rode fluweel.

Bekijk alle hotels in Bari!

Misschien ook interessant om te bezoeken...

Lungomare Nazario Sauro

Lungomare Nazario Sauro

4.7
4.7/5
Museo Archeologico Nazionale

Museo Archeologico Nazionale

4.9
4.9/5
vakantie Bari

Orto Botanico dell’ Università di Bari

4.8
4.8/5

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.