Orto Botanico dell’ Università di Bari

Beoordeling: 4.8
4.8/5

De Orto Botanico dell’Università di Bari is een onderdeel van de universiteit van Bari. Dit is namelijk de botanische tuin waarover deze universiteit beschikt. Dit maakt ook meteen dat er in deze botanische tuin veel onderzoeken en experimenten worden uitgevoerd. De eerste botanische tuin werd aangelegd in 1813. Deze tuin stond met name bekend om de landbouw- en siergewassen die in deze tuin werden onderzocht en getest.

Rond 1955 werd het instituut voor plantenkunde in op de universiteit van Bari in het leven geroepen. Dit was ook meteen de eerste stap voor de huidige botanische tuin waarover deze universiteit beschikt. In deze tuin kun je een bijzondere plantencollectie bewonderen. Ook is de tuin inmiddels uitgebreid met een herbarium. Dit zijn gedroogde planten en kruiden die tussen papier gelegd zijn. Het initiatief hiervoor is afkomstig van Eleonora Francini. Dit was destijds een hoogleraar plantenkunde aan de universiteit van Bari.

Bekijk alle hotels in Bari!

Misschien ook interessant om te bezoeken...

Lungomare Nazario Sauro

Lungomare Nazario Sauro

4.7
4.7/5
Museo Archeologico Nazionale

Museo Archeologico Nazionale

4.9
4.9/5
Cattedrale di San Sabino

Cattedrale di San Sabino

4.5
4.5/5

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.