Pinacoteca di Bari Corrado Giaquinto

Beoordeling: 4.6
4.6/5

De Pinacoteca di Bari Corrado Giaquinto is dé kunstgalerij van Bari. Deze kunstgalerij is vernoemd naar de schilder Corrado Giaquinto. Deze schilder was zeer actief in de achttiende eeuw en maakte veel kunstwerken die gelinkt konden worden aan de regio Puglia. Hierbij kun je onder andere denken aan middeleeuwse werken, religieuze werken en aardewerk. In deze kunstgalerij tref je overigens niet alleen kunstwerken aan van de schilder Corrado Giaquinto. Je vind je hier ook kunstwerken van andere bekende kunstenaars zoals Giovanni Bellini, Morandi, Giovanni Maria Scupula en Paola da Cassano.

De collectie die te bewonderen is in de Pinacoteca di Bari Corrado Giaquinto is verdeeld over tweeëntwintig verschillende ruimtes. Deze kunstgalerij bevind zich op de vierde verdieping van het Palazzo della Provincia di Bari. Op het moment dat je een liefhebber van kunst, is het zeker de moeite waard om deze kunstgalerij te bezoeken. Je vind hier niet alleen schilderijen maar ook verschillende toegepaste kunstobjecten. Hierbij kun je onder andere denken aan beeldhouwkunst, muziekinstrumenten, meubilair wat kenmerkend is voor bepaalde perioden, sculpturen en verschillende soorten kleding.

Bekijk alle hotels in Bari!

Misschien ook interessant om te bezoeken...

Lungomare Nazario Sauro

Lungomare Nazario Sauro

4.7
4.7/5
Museo Archeologico Nazionale

Museo Archeologico Nazionale

4.9
4.9/5
vakantie Bari

Orto Botanico dell’ Università di Bari

4.8
4.8/5

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.