De Basilica di San Nicola

Beoordeling: 5
5/5

De Basilica di San Nicola wordt ok wel de Sint-Nicolaasbasiliek genoemd. Deze kerk werd opgericht in 1089 en is de laatste rustplaats van Sint-Nicolaas. Oorspronkelijk was Sint-Nicolaas begraven in de Turkse stad Myra, maar in het jaar 1087 zijn de relieken van Sint-Nicolaas gestolen door een groep matrozen en overgebracht naar de Basilica di San-Nicola. Sint-Nicolaas is de patroonheilige van de reizigers, matrozen en handelaren.

De basiliek staat in het hart van het oude stadsgedeelte van Bari. De gevel van deze kerk heeft iets weg van kastelen. De dwarsbogen en het schip van deze kerk zijn tijdens de 15e eeuw gemaakt. Dankzij een aardbeving moesten er namelijk restauratiewerkzaamheden aan deze basiliek uitgevoerd worden. Binnenin deze kerk zijn wenteltrappen en gangpaden te vinden die leiden tot de relieken en de crypte van Sint-Nicolaas.

Buiten op het plein voor deze basiliek staat een bronzen beeld. Dit is een beeld van de heilige Sint-Nicolaas. Echter kennen wij deze goedheiligman met mijter, maar deze mijter ontbreekt op dit beeld. Op het moment dat je de Zuid-Italiaanse stad Bari bezoekt, is het absoluut de moeite waard om de schoonheid van de Sint-Nicolaasbasiliek met eigen ogen te aanschouwen.

Bekijk alle hotels in Bari!

Misschien ook interessant om te bezoeken...

Lungomare Nazario Sauro

Lungomare Nazario Sauro

4.7
4.7/5
Museo Archeologico Nazionale

Museo Archeologico Nazionale

4.9
4.9/5
vakantie Bari

Orto Botanico dell’ Università di Bari

4.8
4.8/5

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.