Castello Normanno-Svevo

Beoordeling: 4.5
4.5/5

Castello Normanno-Svevo is gebouwd in de 13e eeuw en wordt ook wel het Normandisch-Zwabisch kasteel genoemd. Dit kasteel is gevestigd in het westen van Bari. Deze wijk wordt ook wel de San Nicola wijk genoemd. Sinds de 20e eeuw is het Castello Normanno-Svevo een museum. De naam van dit museum is te wijten aan de bouwer van dit kasteel, namelijk keizer Frederik II van Hohenstaufen. Hij liet dit kasteel bovenop de ruïne van een Normandisch kasteel bouwen.

De eerste bewoner van dit kasteel was koning Norman Roger II. Deze koning staat beter bekend als Ruggero II van Sicilië. Vervolgens zijn er drastische renovaties aan het kasteel uitgevoerd en werd het kasteel bewoond door de familie Sforza. Nadat deze familie het kasteel verliet werd het bewoond door de koningin van Polen. Tegenwoordig is dit kasteel voornamelijk een museum en een paleis met een bijzondere en lange geschiedenis. ’s Avonds worden de kasteelmuren van dit bijzondere kasteel mooi verlicht.

Bekijk alle hotels in Bari!

Misschien ook interessant om te bezoeken...

Lungomare Nazario Sauro

Lungomare Nazario Sauro

4.7
4.7/5
Museo Archeologico Nazionale

Museo Archeologico Nazionale

4.9
4.9/5
vakantie Bari

Orto Botanico dell’ Università di Bari

4.8
4.8/5

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.