Bari Vecchia

Beoordeling: 4.8
4.8/5

Het oude stadscentrum van de  stad Bari wordt niet alleen de wijk San-Nicola genoemd, maar staat ook bekend onder de naam Bari Vecchia. Het oude stadsgedeelte van Bari ligt als het ware op een soort eiland tussen de oude- en de nieuwe haven van Bari in. Het oude stadsgedeelte heeft smalle straten en steegjes. Wanneer je door deze straten en steegjes loopt wordt je vanzelf naar oude binnenpleinen gelokt. Deze binnenpleinen wijzen je de weg naar allerlei verschillende bezienswaardigheden zoals oude pakhuizen, kerken en het fort.

Het is zeker de moeite waard om in het oude stadsgedeelte van Bari te vertoeven. Dit stadsgedeelte heeft je zoveel moois te bieden dat je aan een dag waarschijnlijk niet genoeg hebt. Ook kenmerkend voor dit stadsgedeelte is dat er gekookt wordt op straat. Dit wordt met name door oudere vrouwen gedaan. Zij maken pasta op straat met behulp van een gasfles en een pan. Zo is het oude stadsgedeelte niet alleen bijzonder mooi, maar wanneer je er doorheen loopt ruikt het er ook nog eens heerlijk.

Bekijk alle hotels in Bari!

Misschien ook interessant om te bezoeken...

Lungomare Nazario Sauro

Lungomare Nazario Sauro

4.7
4.7/5
Museo Archeologico Nazionale

Museo Archeologico Nazionale

4.9
4.9/5
vakantie Bari

Orto Botanico dell’ Università di Bari

4.8
4.8/5

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.