Vliegtickets om naar Bari te vliegen

De snelste manier om in Bari te komen, is door gebruik te maken van het vliegtuig. Natuurlijk kun je ook met de auto of per boot deze stad bezoeken, maar de snelste, voordeligste en gemakkelijkste manier is om dit met het vliegtuig te doen. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen bij wie je vliegtickets voor Bari kunt boeken. Hierbij kun je denken aan vliegtuigmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet. Echter kunnen de prijzen die betaald voor vliegtickets per vliegtuigmaatschappij enorm verschillen.

Gelukkig zijn er op het internet allerlei websites te vinden waar je de goedkoopste vliegtickets in de door jou gewenste periode kunt boeken. In de meeste gevallen vlieg je vanuit Nederland naar Bari vanaf de luchthaven Schiphol. Met name in het hoogseizoen kun je vanaf Schiphol rechtstreekst naar Bari vliegen. Ook is het mogelijk om een overstap te maken. Met KLM kun je namelijk ook naar Bari vliegen, maar vaak niet rechtstreeks. De duur van een rechtstreekste vlucht naar Bari is zo’n 2,5 uur. Binnen no time ben je dan dus in het stadscentrum van Bari. Vlieg je met een overstap? Dan duurt je reis naar Bari al snel zo’n 4 tot 7 uur.

Goedkope vliegtickets voor vluchten naar Bari

Op het moment dat je een stedentrip naar Bari wilt maken, is het logisch dat je voor de vliegtickets niet al te veel geld wilt betalen. Gelukkig zijn er maar genoeg goedkope vliegtickets voor vluchten naar Bari te vinden. Voor enkele tientallen euro’s is het soms al mogelijk om naar Bari te vliegen. Deze prijs geldt met name in de maand mei. De maand mei is namelijk de goedkoopste maand om naar Bari te vliegen. Wil je goedkoop een stedentrip naar Bari maken? Probeer dan in mei te gaan. Je vliegtickets zijn dan extra goedkoop, en de temperatuur in Zuid-Italië is dan al erg aangenaam.

Wanneer je echt goedkope vliegtickets voor een vlucht naar Bari wil bestellen, is het slim om te vliegen vanaf de luchthaven in Maastricht. Je vliegt dan rechtstreeks met Ryanair en binnen 2,25 uur sta je op Bari Airport. Op het moment dat je het ziet zitten om vanaf Brussel te vliegen, ben je nog goedkoper uit. Er zijn dus meerdere wegen die naar Bari leiden.

Vliegtickets bestellen

Naast dat er verschillende vliegtuigmaatschappijen zijn die naar Bari vliegen, zijn er ook meerdere manieren waarop je vliegtickets kunt bestellen. Het snelst en het eenvoudigst kun je dit online doen. Bijvoorbeeld via de website van een vliegtuigmaatschappij zelf, of via websites zoals cheaptickets en vliegtickets. Ook kun je de vliegtickets voor je reis naar Bari bij een reisbureau bestellen. Wanneer je dit doet, moet je er wel rekening mee houden dat je in de meeste gevallen iets duurder uit bet. Zo’n reisorganisatie moet namelijk ook betaald worden.

Welke reisdocumenten heb je nodig?

Om de prachtige Zuid-Italiaanse stad Bari te bezoeken heb je geen bijzondere reisdocumenten nodig. Zo hoef je bijvoorbeeld geen visum aan te vragen voor een bezoek aan deze stad. Je identiteitskaart of een paspoort is namelijk al voldoende. Wel is het belangrijk om te controleren of je identiteitskaart of paspoort nog minstens 6 maanden geldig is op het moment dat je Bari bezoekt. Hierdoor kom je niet zomaar voor ongewenste verassingen te staan. Daarnaast heb je natuurlijk je vliegtickets en het overnachtingsbewijs nodig.

Natuurlijk kun je ook de proef op de som nemen en op de bonnefooi naar Bari afreizen, alleen is dit niet voor veel mensen weggelegd. De meeste mensen gaan namelijk liever goed voorbereid op reis. Zeker in het hoogseizoen is het niet raadzaam om op de bonnefooi naar Bari te vliegen. Vrijwel alle hotels, vakantiewoningen en campings zitten in het seizoen namelijk vol. Bari is immers een zeer populaire bestemming.

  • Maak gebruik van het openbaar vervoer
  • Reserveer een luchthaventaxi
  • Huur een auto

 

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om op de uiteindelijke plaats van bestemming in Bari te komen. Welke mogelijkheid voor jou de beste is, is een kwestie van je persoonlijke wensen en behoeften. Je kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig een luchthaventaxi reserveren. Je kunt dit eenvoudig online doen, zodat je verzekerd bent van het vervoer.

Inentingen

In tegenstelling tot veel andere populaire vakantiebestemmingen heb je voor een bezoek aan de historische stad Bari geen specifieke inentingen nodig. Wel is het mogelijk dat je in Zuid-Italië de ziekte tekencefalitis oploopt. Deze wordt veroorzaakt door een tekenbeet en staat ook wel bekend als de ziekte van Lyme. Met name wanneer je in bosrijke gebieden loopt, bestaat de kans dat je gebeten wordt door een teek.

 Echter is er geen specifieke inenting mogelijk om deze ziekte tegen te gaan. Het enige advies wat geldt is dat je jezelf na een wandeling door hoog gras of een bosrijk gebied goed controleert. Constateer je een teek? Verwijder deze dan zo snel mogelijk met behulp van een tekentang. Krijg je ziekteverschijnselen zoals koorts, hoofdpijn of misselijkheid? Raadpleeg dan voor de zekerheid zo snel mogelijk een arts.

Vanaf Bari Airport kun je heel gemakkelijk in het stadcentrum van Bari komen. Je kunt dit doen met behulp van de trein of de metro. De trein wordt in Zuid-Italië de Ferrovia Regionale genoemd en de metro wordt Ferrovia Metropolitana genoemd. Er zijn gevallen waarbij een overstap op de bus noodzakelijk is. Twee tot vier keer per uur rijdt er een trein vanuit het station bij Bari Airport naar het stadscentrum en weer terug. De trein- of metrokaartjes kun je heel gemakkelijk op het vliegveld kopen, maar je kunt dit ook van te voren online doen. Door op voorhand je trein- of metrokaartjes te kopen, kun je nadat je bent geland in Bari gelijk met het openbaar vervoer naar het stadscentrum om met eigen ogen de schoonheid van deze stad te aanschouwen.

Het kraanwater in Bari

In Nederland kun je eigenlijk in iedere provincie het kraanwater zonder problemen dringen. Echter is dit niet in alle landen het geval. Gelukkig kun je in Italië zonder problemen wel het kraanwater drinken. In veel steden in Italië waaronder Bari, staan zelfs kraantjes langs de straten waar je water kunt tappen. Het is dus geen probleem om tijdens je stedentrip in Bari voldoende water te drinken. Je kunt op veel plaatsen namelijk heel eenvoudig je flesje vullen op het moment dat deze leeg is.

Je kunt vanaf Bari Airport ook gebruik maken van de shuttle bus. Deze bus rijdt gemiddeld twee keer per uur.  De reistijd met de shuttle bus is korter dan de reistijd met de normale bus. Dit komt doordat de shuttel bus maar twee tussenstops heeft. Echter zijn de kaartjes voor de shuttle bus wel wat duurder. Hier betaal je namelijk voor een enkele reis €4,- voor.

Vanaf Bari Airport kun je heel gemakkelijk in het stadcentrum van Bari komen. Je kunt dit doen met behulp van de trein of de metro. De trein wordt in Zuid-Italië de Ferrovia Regionale genoemd en de metro wordt Ferrovia Metropolitana genoemd. Er zijn gevallen waarbij een overstap op de bus noodzakelijk is. Twee tot vier keer per uur rijdt er een trein vanuit het station bij Bari Airport naar het stadscentrum en weer terug. De trein- of metrokaartjes kun je heel gemakkelijk op het vliegveld kopen, maar je kunt dit ook van te voren online doen. Door op voorhand je trein- of metrokaartjes te kopen, kun je nadat je bent geland in Bari gelijk met het openbaar vervoer naar het stadscentrum om met eigen ogen de schoonheid van deze stad te aanschouwen.

De beste periode om naar Bari te gaan

De goedkoopste vliegtickets om naar Bari te vliegen koop je voornamelijk in de maand mei. Echter zijn de maanden juni, september en oktober ook gunstige maanden om een stedentrip naar Bari te maken. De temperatuur in Zuid-Italië is dan in vergelijking met de temperatuur in Nederland nog zeer aangenaam. Het kan in het voor- en het najaar in Zuid-Italië met gemak nog zon 21 tot 26 graden worden.

Een stedentrip naar Bari is snel geboekt. Zelfs je vliegtickets boek je snel en eenvoudig online. Wil je er graag even tussenuit? Of wil je je partner verrassen met een leuke stedentrip? Dan is Bari zeer zeker een goede optie. Er zijn genoeg bezienswaardigheden die je in deze stad kunt gaan bezichtigen. Lekker uitwaaien langs de Italiaanse kust behoort ook tot de mogelijkheden. Boek je vliegtickets voordelig en binnenkort kun jij al het moois van wat de stad Bari je te bieden heeft met eigen ogen aanschouwen.

Het vliegveld in Bari biedt je dus genoeg uitvalmogelijkheden om in het centrum van deze stad zelf te komen. Welke optie voor jou de beste is, is een kwestie van je persoonlijke wensen en behoeften, en natuurlijk het tijdstip waarop je landt.

Bekijk alle Hotels in Bari!

?wi=385468&ws=5