Wanneer je voornemens bent om met de auto naar Bari te gaan, dan zijn er natuurlijk wel een aantal belangrijke voorbereidingen die je moet treffen. Aangezien Bari in het zuiden van Italië ligt, is het vaak niet heel praktisch om dit in één keer te doen. Afhankelijk van waar in Nederland je vertrekt, is het gemiddeld zo tussen de 1.800 en 2.000 kilometer. Met een gemiddelde snelheid van 100 kilometer per uur, doe je er dan dus zo’n 20 uur over. Om er nu voor te zorgen dat je onbezorgd met je auto naar Bari toe kunt rijden, zijn er een aantal praktische zaken om rekening mee te houden. Welke zaken dat zijn, vertellen we je nu.

Laat je auto nakijken voor vertrek

1.800 kilometer is natuurlijk geen afstand die je auto en ook jij regelmatig aflegt. Hetzelfde als dat je niet direct een volledige marathon gaat lopen in een sportbh met rits, is het ook niet verstandig om zo ineens een dusdanig afstand af te leggen met je auto. Waar je natuurlijk voor een marathon traint, hoef je je auto niet te trainen. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je je auto van te voren goed laat nakijken. Het kan namelijk zijn dat er bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Dan kun je dit maar beter in eigen land doen, dan dat je straks halverwege in Frankrijk of Italië met rook onder de motorkap langs de kant van de weg staat. Vaak kun je bij verschillende garages een vakantie check laten uitvoeren. Zo wordt je auto op verschillende punten nagekeken en ben je ervan verzekerd dat de kans minimaal is dat er iets gebeurt.

Pak je spullen tijdig in

Sta je op het punt om te vertrekken? Dan is het wel zo prettig dat je auto de dag voor vertrek al is ingepakt. Nu is het niet zo heel erg wanneer je toch besluit dat je in je shockabsorber ultimate run bra wilt gaan hardlopen langs het strand, maar is dat het wel wanneer je iets belangrijks bent vergeten. Door je spullen tijdig in te pakken, kun je ook al in een vroegtijdig stadium zien of je iets bent vergeten. Door gebruik te maken van een checklist weet je namelijk zeker dat je alles hebt. Wel is het aan te raden een standaard checklist van het internet te halen. Stel dat je dan ergens niet aan hebt gedacht, dan kan je checklist je hieraan helpen herinneren.

Zorg voor de juiste verzekeringen

Op het moment dat je met de auto op vakantie gaat, dan is het ook aan te raden om je verzekeringen kritisch te bekijken. Nu is je reguliere schadeverzekering niet direct een probleem. Vaak dekken verzekeraars de kosten door schade in het buiten ook. Een ander verhaal is pech onderweg. Nu is Nederland niet zo heel groot, dus is het nog wel een keer te doen om je op te laten halen door een bekende. Maar sta je in het zuiden van Italië met pech langs de kant van deze weg, dan is een module ‘pech in het buitenland’ wel zo handig. Informeer hier daarom wel even na bij je verzekeraar.