Italië is een bekend land waar veel mensen heen gaan op vakantie. Je hebt in Italië namelijk heerlijk eten, mooie steden, mooie natuur en veel dingen die je daar kan doen en beleven. Ook is het een land dat je met verschillende voertuigen kunt bereiken. Dat zorgt ervoor dat veel mensen besluiten om een kijkje te nemen in Italië. Maar wat zijn nou de places to be in Italië? Daarom hier een lijst met mooie plekken die het echt waard zijn om te bezoeken.

De Cinque Terre

Dit is een kleine gebied van 5 dorpjes langs de kust. De dorpjes zijn: Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola, Riomaggiore en Vernazza. Deze dorpjes liggen allemaal aan het water op een berg. Deze dorpjes staan ook allemaal op de werelderfgoedlijst wat dus goed laat zien hoe mooi en bijzonder deze dorpjes zijn. Tussen de dorpjes liggen mooie wandelroutes langs het water en door de bergen. Ook in de knusse dorpjes raak je niet uitgekeken door de mooie gebouwen, kerken en de gezellige pleintjes met terrasjes en restaurants. Hoe lekker is het om gewoon door een mooie dorpje te lopen met alleen maar een mombag en genieten van de gezelligheid.

De meren van Noord-Italië

Het noorden van Italië is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor Nederlandse toeristen. Dat komt vooral door de mooie natuur en de vele meren. Denk bijvoorbeeld aan het Gardameer of het Comomeer. Rond het Gardameer zijn er veel populaire activiteiten, vooral voor gezinnen. Er zijn veel watersportactiviteiten, een waterpretpark maar ook een gewoon pretpark. Maar ook mooie dorpjes met gezellige pleintjes. Het Ortameer en het Iseomeer zijn een stuk rustiger en worden meer bezocht door de echte natuurliefhebbers en rustzoekers. Noord-Italië is over het algemeen een erg bekende plek voor de natuur en de wandelroutes maar ook de gezellige dorpjes.

Hoofdstad Rome

Een stad die natuurlijk niet kan ontbreken op je lijstje is Rome. Een mooie stad die vol zit met allemaal mooie en oude gebouwen. Een geweldige bestemming voor een citytrip. Je kan er mooie musea bezoeken, Romeinse gebouwen bezoeken zoals het Colosseum. Een bezoek aan de mooie pleinen met gezellige eetplekken. Naast het Colosseum zijn er nog een paar plekjes die echt op je lijstje moeten staan zoals: het Forum Romanum, het Palatijn, het Castel Sant’Angelo, het Piazza Venezia of de St-Pietersbasiliek. Daarnaast zijn er veel restaurants waar je heerlijk eten kunt halen. Veel hotspots zijn te vinden in deze stad.

Toscane

Eén van de mooiste regio’s in Italië is toch wel Toscane. De mooie natuur maar ook de prachtige steden. In deze regio heb je bijvoorbeeld de stad Pisa met de scheve toren of ontdek Lucca, een stad die bekendstaat om de gezellige pleinen en de eeuwenoude stadsmuur. Ook vind je in deze regio veel standbeelden gemaakt van Marmer die ook veel aandacht trekken. Wat ook niet te vergeten is, is de natuur. De mooie heuvels met veel groen en prachtig uitzicht zorgen voor mooie plaatjes en heerlijke wandelroutes maar ook de stranden waar je nog meer tot rust kan komen.