Eindelijk is het bijna zo ver. Waar je collega’s hun vakantie er al lang op hebben zitten, neem jij het er in het najaar nog even van. Terwijl de zomer in Nederland langzaam overgaat in een regenachtige en koude herfst, kun jij tijdens een welverdiende vakantie naar Bari in Zuid-Italië nog even genieten van aangename zomerse temperaturen. Heb je je koffer al ingepakt? Lees in deze blog wat je absoluut niet moet vergeten bij het inpakken van je koffer.

Genoeg kleding

Ga je naar een land met een ander klimaat, dan is het vooral belangrijk te kijken naar de kleren die je nodig hebt. Hoewel het heerlijk warm is in Zuid-Italië, is het ook daar in oktober geen hoogzomer meer. Het inpakken van een Tenson jas dames voor in de avonduren is dan geen overbodige luxe. Kijk even goed naar de weersverwachtingen gedurende de tijd dat jij op vakantie bent, om nog even te besluiten of je nog naar de winkel moet voor een regenjas kopen heren. Wat je in ieder geval niet moet vergeten in te pakken zijn de essentiële zomerkledingstukken als slippers en badkleding. Een duik in de Adriatische zee zal je wel aanstaan.

Fijne muziek

Luister je graag muziek, dan zal je voor je vakantie ook een uitgebreide playlist samenstellen. Ga je voor je standaard favorieten die je ook thuis luistert of zoek je naar nieuwe Italiaanse nummers die je in de vakantiestemming brengen? Wat je smaak ook is, je kunt helemaal naar eigen wens één of meer playlists samenstellen. Uiteraard in overleg met de medereizigers die in de auto of op het vakantieverblijf hun favoriete nummers ten gehore willen brengen.

Voldoende leesvoer

Wil je lekker ontspannen aan het strand liggen? Een stapel boeken naast je zal de plezier tijdens je vakantie wel vergroten. Nu je van huis bent, heb je eindelijk de tijd om een boek open te slaan en te genieten van een ontspannen leesmoment. Daarvoor hoef je tegenwoordig geen dikke stapels zware boeken mee te sjouwen. Download van tevoren een reeks boeken op de e-reader. Deze handzame drager is licht van gewicht, neemt weinig ruimte in en kan al je lievelingsboeken opslaan. Wat je zelfs nog kan doen, is van tevoren een paar luisterboeken downloaden. Dan kun je lekker luisteren naar een aangename stem die het verhaal voorleest terwijl jij je ogen richt op de helderblauwe lucht en de zee.

Ruimte overhouden voor souvenirs

Ben je fervente verzamelaar van souvenirs die je standaard tijdens iedere vakantie inslaat? Dan zoek je uiteraard ook een sleutelhanger of koelkastmagneet met de kenmerkende vergezichten van Bari. Dat betekent dat je in de voorbereidingen op de vakantie je koffer niet tot de nok toe vol moet doen. Laat nog wat ruimte en gewicht over voor een mooie souvenir. Wie weet vind je iets groter dan een sleutelhanger of magneet wat je absoluut niet wilt laten liggen. Juist het meenemen van een mooie souvenir doet je herinneren aan de heerlijke vakantie in Zuid-Italië.