Bari is een stad in de streek Puglia in Zuidoost-Italië. Het is de hoofdstad van de provincie Bari en de tweede grootste stad van Puglia. Bari is gelegen aan de Adriatische Zee en heeft een haven die een belangrijke rol speelt in de handel en economie van de stad. De stad is bekend om zijn historische centrum, waaronder de Basilica di San Nicola, een belangrijke pelgrimsbestemming die gewijd is aan de heilige Nicolaas van Myra. Bari is ook bekend om zijn traditionele kookkunst, waaronder “orecchiette”, een soort lokale pasta. De stad heeft ook een universiteit en een levendige cultuur en nachtleven.

Wat te doen?

Bari is een geweldige bestemming voor een vakantie in Italië. Er zijn veel dingen te zien en te doen in de stad en de omgeving. Hier zijn enkele van de belangrijkste attracties en activiteiten die u kunt overwegen tijdens je bezoek:

Gerechten die je moet hebben geproefd

Bari is bekend om zijn traditionele kookkunst en er zijn veel typische gerechten die u kunt proberen tijdens uw bezoek. Hier zijn enkele van de meest populaire gerechten uit de streek:

Deze gerechten zijn vaak te vinden in de traditionele trattoria’s of osteria’s. Probeer zoveel mogelijk gerechten uit, om de smaken van de streek echt te proeven. Dit kun je natuurlijk tijdens de lunch doen, maar ook tijdens het diner. De enorm uitgebreide keuken is nu juist wat deze prachtige streek zo fantastisch maakt om naar toe op vakantie te gaan. Ben je niet zo’n enorme eter, dan zijn er natuurlijk ook voldoende alternatieven. Zelfs voor de veganist kom je hier volledig tot je recht. Ga je nu ‘s avonds heerlijk met z’n allen uit eten, trek dan iets leuks aan, want de restaurant staan bekend om hun prachtige uitstraling, wat bij uitstek geschikt is voor een foto. Heb je nu geen zakken omdat je een jurk draagt? Kies dan voor een telefoontasje. Ideaal voor je telefoon, pasjes en sleutels.