Wanneer je graag op stedentrip wilt, dan is Bari een perfecte plek om naartoe te gaan. Deze Italiaanse stad ligt in het zuiden en is ongeveer 2,5 uur vliegen. Bari is een stad met een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. Omdat het natuurlijk vanuit meerdere perspectieven een prachtige plek is om naartoe te gaan, hebben we niet alleen verschillende bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, maar gaan we ook terug in de tijd omde rijke historie van deze prachtige plek verder met je te bespreken.

De geschiedenis van Bari

Kijkend naar de afgelopen eeuwen, zien we dat in alle verschillende periodes Bari een belangrijke stad is geweest voor velen. De belangrijkste periodes uit de rijke geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad zijn:

Oudheid: Bari wordt voor het eerst genoemd in historische bronnen in de 4e eeuw voor Christus als een Griekse nederzetting genaamd Barion. Het was een belangrijke havenstad en handelspost in de oudheid.

Romeinse tijd: Tijdens de Romeinse tijd was Bari een belangrijke stad in de regio Apulië. Het was een belangrijke havenstad en het was een belangrijk centrum voor de productie van wijn en olie.

Middeleeuwen: Tijdens de Middeleeuwen groeide Bari uit tot een van de belangrijkste steden in de regio Puglia. Het was een belangrijk economisch en cultureel centrum en werd gesteund door de Normandische, Hohenstaufen en Aragonese dynastieën.

Moderne tijd: Bari werd een belangrijke havenstad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog groeide de stad snel, met de ontwikkeling van nieuwe industrieën en de groei van de bevolking

Wat te doen in Bari

Bari is een populaire bestemming voor vakanties in Italië, met veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en culinair genot. Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen tijdens een vakantie naar Bari:

Wandelen door de prachtige stad

Bari kent een rijke historie. Dat zien we ook direct terug in de prachtige stad zelf. Vooral de karakteristieke gebouwen maken het dat een wandeling door deze stad een absolute aanrader is. Zo kun je een bezoekje brengen aan de Basilica di San Nicola. Deze kerk is één van belangrijkste kerken van het land en is gewijd aan Sint-Nicolaas, de patroonheilige van Bari. Uiteraard kun je naast een wandeling door de stad, er ook voor kiezen om te gaan hardlopen in je sportbeha. Wel is het aan te raden om dit in de ochtend te doen, zodat de temperatuur enigszins behapbaar is.

Dagje strand

Ga je in de zonnige periode naar Bari? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om tijdens je stedentrip een dagje strand mee te pakken. Het prachtige strand van Bari is namelijk bij uitstek geschikt om even heerlijk tot rust te komen. Heb je nu geen zin om aan het strand te liggen, dan kun je ook bij één van de vele gezellige strandtenten gaan zitten om daar te genieten van een hapje en een drankje. Wanneer je vroeg gaat, dan zul je zien dat er niet alleen ontzettend veel mensen een verfrissende duik nemen, maar ook veel mensen de ochtend beginnen met hardlopen in een sportbeha anita. Dus wil jij ook tijdens je trip sporten, dan is een wandeling langs het strand een goede optie.