Bari, een prachtige stad gelegen in het zuiden van Italië, heeft zoveel te bieden voor vakantiegangers die niet alleen willen genieten van de zon, de zee en het strand, maar ook komen voor een stukje cultuur. De perfecte plek dus voor een ontzettend breed publiek. Omdat het bijvoorbeeld wel handig is om een paar goede wandelschoenen mee te nemen en een wandeltocht op slippers door de stad niet altijd even praktisch is, hebben we een aantal zaken voor je, die jij absoluut niet mag vergeten tijdens jouw trip naar deze mooie Italiaanse plek.


Zorg voor een goede koffer

Het klinkt zo vanzelfsprekend. Toch zien we dat lang niet iedereen die op vakantie gaat, beschikt over een goede koffer. Nu snappen we ook echt wel dat een koffer een flinke uitgave is, maar is de irritatie van een wieltje dat niet goed rolt een stuk vervelender kunnen we je verzekeren. Controleer daarom ruim voor vertrek goed je koffer en of alles nog naar behoren werkt. Is dit niet het geval, ga je dan alvast online oriënteren om te kijken welke koffer je graag zou willen hebben. Ons advies is om te kiezen voor een koffer van een gerenommeerd merk. Koop je een Samsonite koffer, dan weet je niet alleen zeker dat deze de nodige jaren meegaat, maar ook dat je van alle gemakken bent voorzien. Zo zijn deze koffers voorzien van wieltjes die 360 graden kunnen draaien en ook van een makkelijk en soepel uitschuifbaar handvat. Reden genoeg dus om te investeren in een goede nieuwe koffer.


Zonnebrandcrème

Ga je naar Bari voor de zon? Dan is het belangrijk dat je jezelf goed insmeert. Zonnebrand mag daarom ook niet in je koffer ontbreken. Let er alleen wel op dat je deze goed inpakt en bij voorkeur voor de zekerheid nog even in een boterhamzakje doet. Mocht er dan iets gebeuren, dan zit in ieder geval niet je nieuwe Samsonite koffer onder de zonnebrand. Let bij het gebruik van zonnebrandcrème op twee dingen. Allereerst is het belangrijk om de datum te controleren. Stel dat je nog een fles of tube van vorig jaar hebt, dan kan het zijn dat deze inmiddels over datum is. Nu is dit niet heel erg, maar kan het er wel voor zorgen dat de kwaliteit van de SPF minder is dan daadwerkelijk op de verpakking staat. Bij twijfel kun je dus beter voor een paar euro een nieuwe halen.

Set stijlvolle kleding


Wie Italië zegt, zegt natuurlijk ook romantiek en dat is in Bari absoluut niet anders. Hoe leuk is het dan om samen met je partner een avond lekker chic uit eten te gaan? Voor de vrouwen is een prachtige lange jurk een aanrader en voor de mannen een nette linnen broek met overhemd. Bij een van de vele leuke restaurants kun je namelijk niet alleen heerlijk dineren onder het genot van een goed glas wijn en bijpassende Italiaanse muziek, maar ook van het uitzicht welke de stad je te bieden heeft. Reden genoeg dus om een setje stijlvolle kleding in de koffer van jou en je partner te doen dus.