Een vakantie in een tent op Bari. Misschien niet direct de manier van verblijven waar je als eerste aan denkt, maar tegenwoordig zeker meer dan de moeite waard. Bari is een prachtige stad gelegen aan de kust van Zuid-Italië, en biedt tal van voordelen voor toeristen die op zoek zijn naar een unieke en avontuurlijke ervaring. Of je nu een natuurliefhebber bent, wilt genieten van de stranden of geïnteresseerd bent in de rijke cultuur van de regio, dan is een verblijf in een tent zeker de moeite waard. Omdat een vakantie in een tent ontzettend veel voordelen heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Deels genieten van het buitenleven

Stel dat je kiest voor een vakantie naar Bari, dan heb je de keuze om een hotel of appartement te boeken, maar kun je ook kiezen voor een tent. Vooral wanneer je gek bent op de natuur, is een tent zeker de moeite waard. Het grote voordeel aan een tent, is dat je het gevoel hebt alsof je één bent met de natuur. Het enige wat er tussen jou en de buitenlucht zit, is letterlijk een dun laagje stof. Daarbij komt ook dat je alles hoort, waardoor het een hele ervaring is, anders dan wanneer je in een hotel zit. Uiteraard vindt niet iedereen dit prettig en is het vaak enorm persoonlijk.

Luxe tenten voorzien van badkamer en toilet

Net als dat je In Nederland luxe op vakantie kunt via bijvoorbeeld Villatent.nl, zijn er ook in het buitenland mogelijkheden genoeg. Wanneer een normale tent niet helemaal jouw ding is, kun je er ook voor kiezen om voor een luxe tent te gaan. Deze zijn dan misschien wel een stuk duurder, maar zorgen er wel voor dat je van alle gemakken bent voorzien. Hierbij moet je denken aan een eigen badkamer en douche, maar ook een toilet. Zo hoef je dus niet met je toiletrol onder de arm naar een verzamelgebouw, maar kun je gewoon in je eigen tent naar het toilet. Dus wil je wel kamperen, maar dan net even wat luxer, dan is dit de perfecte manier om dat te doen.

Glamping biedt allerlei opties

We hebben het al even gehad over een luxe tent en dat is nu juist wat een glamping zo interessant maakt. We kennen allemaal wel de camping, maar waar we vaak toch enigszins worden beperkt. Dit is op een glamping een heel ander verhaal. Glamperen, zoals het ook wel wordt genoemd, is de luxe variant van kamperen. Zo heb je wel de voordelen van de vrijheid die je op een camping hebt, maar ook de luxe van bijvoorbeeld een hotel. Dit maakt het dat je tegen een veel lagere prijs, wel kunt genieten van bijvoorbeeld een zwembad of een restaurant waar je heerlijk kunt eten, maar daar niet dezelfde prijs voor betaald als voor een hotel. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat de ruimte en ook de kwaliteit van bijvoorbeeld je verblijf allemaal net iets minder is, maar met 25 tot 30 graden, is de kans groot dat je alleen aan het strand ligt.